Chlebowa Chata w Górkach Małych
Chlebowa Chata położona jest w Górkach Małych, w dolinie Brennicy, w malowniczej, północno-zachodniej części Beskidu Śląskiego. Gospodarze Chaty zapraszają na spotkanie z „okruchem” tradycji. Można zapoznać się tutaj z tajnikami wypieku chleba, wyrobu masła i sera czy pozyskiwania miodu.
Cena zawiera:
- bilet wstępu do zwiedzanego obiektu /opcja 3h/
- bezpłatny pobyt opiekunów
- opiekę pilota Biura
- ubezpieczenie NNW
- transport komfortowym autokarem
Cena nie zawiera:
- świadczeń niewymienionych w ofercie
Cena: od 170 zł*
Podana cena dotyczy kalkulacji z udziałem minimum 40 osób. Dokładną wycenę dokonamy w odpowiedzi na zapytanie.
Przykładowy plan wycieczki
W PROGRAMIE
- przejazd do GÓREK MAŁYCH
- zwiedzanie Chlebowej Chaty z przewodnikiem - podczas zwiedzania w programie m.in: przybliżenie życia naszych przodków, zapoznanie z podstawowymi zbożami i ich zastosowaniem, prezentacja maszyn dawniej wykorzystywanych przy uprawie i obróbce ziarna - droga "od ziarenka do bochenka", omawianie procesu powstawania masła i twarogu oraz sprzętów do tego wykorzystywanych, omawianie pozyskiwania miodu, pokaz sprzętu pasiecznego i ciekawostki z życia pszczół
- uczestnicy będą mieli okazję spóbować młócenia cepami, zmielić zboże na żarnach i osiewanie mąki, własnoręczne uformować wypiek podpłomyków, pobawić się na starych traktorach, wozach i maszynach, oddzielić śmietanę od mleka, ubić masło i uformować je w ozdobne kostki, spróbować produkcji białego sera - twarogu
- zwiedzanie Chlebowej Chaty z przewodnikiem - podczas zwiedzania w programie m.in: przybliżenie życia naszych przodków, zapoznanie z podstawowymi zbożami i ich zastosowaniem, prezentacja maszyn dawniej wykorzystywanych przy uprawie i obróbce ziarna - droga "od ziarenka do bochenka", omawianie procesu powstawania masła i twarogu oraz sprzętów do tego wykorzystywanych, omawianie pozyskiwania miodu, pokaz sprzętu pasiecznego i ciekawostki z życia pszczół
- uczestnicy będą mieli okazję spóbować młócenia cepami, zmielić zboże na żarnach i osiewanie mąki, własnoręczne uformować wypiek podpłomyków, pobawić się na starych traktorach, wozach i maszynach, oddzielić śmietanę od mleka, ubić masło i uformować je w ozdobne kostki, spróbować produkcji białego sera - twarogu
- degustacja podpłomyków i chleba żytniego /dodatki do degustacji: masło, miód, smalec z ziołami - wszystko własnej produkcji/, kawa zbożowa z mlekiem
- degustacja wytworzonych produktów: masła, maślanki, sera, serwatki
- wyjazd w drogę powrotną
- degustacja wytworzonych produktów: masła, maślanki, sera, serwatki
- wyjazd w drogę powrotną
W PROGRAMIE
W jaki sposób dokonać rezerwacji?
Dodatkowe informacje i waurnki dokonywania rezerwacji.
Biuro Promocji i Turystyki „ASTUR” oferuje możliwość rezerwacji ofert turystycznych. Wystarczy kilka kroków , aby dokonać rezerwacji
- telefonicznie 32/ 476 46 41, 509 772 940
- poprzez stronę internetową www.astur.net.pl
- poprzez dedykowane formularze zapytań
- osobiście w biurze
Dodatkowe informacje i waurnki dokonywania rezerwacji.
Aby dokonać wyboru oferty można skorzystać z naszych sugestii w postaci linków i banerów znajdujących się na naszej strony , które przekierują na konkretne opcje/ np. last minute, all inclusive, egzotyka, dojazd własny
W przypadku wyboru formularza zapytania - na podstawie podanych danych skontaktujemy się z Państwem w celu potwierdzenia szczegółów. Po potwierdzeniu dostępności , prześlemy dokumenty rezerwacji.
Płatności można dokonać:
- gotówką, kartą płatniczą, przelewem
Zapytaj o ofertę
Zwiedzanie
Nasze oferty wyróżnia możliwość połączenia pożytecznego z przyjemnym. Dzięki aktywnemu zwiedzaniu przywieziemy ze sobą wiele niezapomnianych wspomnień.
Integracja
Na naszych wyjazdach grupy integrują się i zgrywają działania w realizacji wspólnych celów.
Wypoczynek
Dbamy o to, aby nasze wyjazdy nie były wyczerpujące. Gwarantujemy tuż obok wszelkich aktywności wygodny i komfortowy wypoczynek.
Atrakcje
Tysiące atrakcji na mapie całej Europy. Dobierzemy te najlepsze do Twoich potrzeb czy wymagań.